sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Problema licentei Google in China ramane nerezolvata

Google licenta China


Dupa sase zile de asteptare, Google este inca in bezna in legatura cu reinnoirea licentei sale de operare in China. Licenta, eliberata de autoritatile chineze, este necesara pentru ca Google sa poata continua operarea web site-ului sau din China, Google.cn. Insa tensiunile dintre companie si oficialitatile chineze au fost sub semnul intrebarii reinnoirea licentei.


In martie, Google a decis sa opreasca cenzurarea rezultatelor la cautarile efectuate pe Google.cn prin inchiderea site-ului. Intreg traficul site-ului a fost apoi redirectat catre motorul de cautare Google necenzurat din Hong Kong. Actiunea a infuriat oficialii chinezi, care i-au cerut companiei Google sa se supuna legilor chineze ce impun companiilor sa cenzureze rezultatele la cautari.


Acum, in conditiile solicitarii reinnoirii licentei de operare in China, compania a decis sa dea un pas inapoi in incercarea de a se conforma cererilor guvernamentale. Saptamana trecuta, Google.cn a fost restaurat ca “pagina de deschidere” unde utilizatorilor le este dat un link catre pagina companiei din Hong Kong in loc sa-i redirectioneze automat.


Din momentul cand a fost facuta cererea de reinnoire a licentei de saptamana trecuta, serviciile de cautare ale companiei au fost de asemenea partial blocate in China. Google Suggest, o functie ce furnizeaza termeni de cautare probabili atunci cand utilizatorii tasteaza interogarea, continua sa fie blocata, a spus Google.

Articol publicat in categoria: Google

Etichete: China • Google • Licenta


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu