miercuri, 24 noiembrie 2010

Gazduire web – legatura cu optimizarea.

Optimizarea corecta si completa a unui site incepe cu alegerea numelui domeniului (www.exemplu.ro) si continua cu alegerea unui server de hosting = gazduire web .


Alegerea numelui e sinpla : 1 pana la 3 cuvinte relevante despartite de – (minus). Alegerea hostingului e mai complicata.


Ambele au o mare importanta pt optimizarea viitoare a site-ului respectiv. In acest post voi incerca sa va spun bune si rele despre gazduirea web. La alegerea unei gazduiri trebuie sa aveti in vedere urmatoarele :

sa aveti acces la .htaccesssa permita gzip compressionsa permita mod rewrite si redirect pentru link-uri seo friendlysa permita folosirea de Expires headersa fie in Romania – va recomand sa va gazduiti domeniul in Romania daca acesta are terminatia .rosa permita accesul la un cpanel cat mai usorsa aiba un procent de uptime cat mai ridicat ( 99.9 %)sa aibe o politica antisp@m – in sensul de a elimina domeniile gazduite pe acelasi server care se ocupa cu asa cevasa asigure o securitate sporitasa permita backup si restore partial si total foarte usorsa asigure o protectie antisp@m si antivirus performanta

Aveti mai jos un top al serverelor de hostig care nu are nici o legatura (din pacate) cu ce am scris mai sus :


01. http://www.inregistrare-domenii.ro/


02. http://www.rdsnet.ro/


03. http://www.globehosting.net/


04. http://www.hostvision.ro/


05. http://mydomain.myx.net/


06. http://www.claus.ro/


07. http://rohost.com/


08. http://www.theplanet.com/


09. http://www.hostgator.com


10. http://www.hostway.ro/


Va reamintesc ca este ideal pentru prezenta / afacerea d-voastra online ca toate serviciile sa fie oferite / executate de acelasi colaborator. Mai exact – gazduirea, realizarea sau mentenanta / actualizarea, optimizarea web Seo Sem si Smo , promovarea si marketingul online etc sa fie in mana unui singur colaborator. Se evita in acest fel ” aruncarea pisicii ” de la cei cu optimizarea la cei cu web design-ul si de la acestia la cei cu gazduirea etc. La mijloc fiind (banii) d-voastra.

View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu