sâmbătă, 27 noiembrie 2010

30% din respondentii Seo Romania folosesc nofollow ca anti spam pe blog


Durata de citire: 2 – 4 minute


Pe la sfarsitul lui august am creat un sondaj public pentru cei ce urmaresc Seo Romania pentru a afla metodele prin care ei folosesc “nofollow” pe site-urile lor. Asa cum spuneam, vom publica rezultatele pentru a avea o idee despre modul cum se foloseste “nofollow” in Romania.


Rezultatele nu au pretentia e a fi relevante pentru Romania, ele doar exprima optiunile unor romani ce au votat in acest sondaj. Numarul celor ce au votat e de 116 respondenti.


Rezultatele sint destul de multumitoare, ma asteptam ca procentul ce mai mare sa il aiba optiunea de “Page Rank Sculting” pentru ca toata lumea alatura folosirea “nofollow” de Page Rank. Doar 15 respondenti au ales aceasta optiune, adica 13% din totalul celor care au raspuns.


Evident, “Anti spamul de pe comentariile din bloguri” au luat un procent mare de 30%, adica 35 de voturi. Bloggeri se pare ca stiu de ce sa se fereasca …aparent.


Prioritizarea crawling-ului in site” e o alegere uimitoare ptr mine, nu ma asteptam ca un numar de 27 de oameni sa aleaga prioritizarea ca fiind importanta. Dupa mine, scopul actual al “nofollow” e fix asta: de a prioritiza crawlingul pe site.



# Crawl prioritization: Search engine robots can’t sign in or register as a member on your forum, so there’s no reason to invite Googlebot to follow “register here” or “sign in” links. Using nofollow on these links enables Googlebot to crawl other pages you’d prefer to see in Google’s index. However, a solid information architecture — intuitive navigation, user- and search-engine-friendly URLs, and so on — is likely to be a far more productive use of resources than focusing on crawl prioritization via nofollowed links.


Sursa.


Ma bucur sa vad ca din cei care au votat sint 27 de voturi pentru aceasta optiune, in ciuda faptului ca ma asteptam ca “Page Rank Sculting” sa aiba cele mai multe voturi. Nu a avut decat 15 voturi, adica 13% din totalul de voturi.


Link-urile externe” sint pe locul 3 ca alegere, nofollow e des pus pe link-urile externe. Aici e un aspect pe care l-am omis al trece pentru a nu incurca, dar link-urile externe ar putea fi impartite intre link-uri fara relevanta pentru continut si link-uri cu relevanta. Poate intr-un alt sondaj voi detalia. :)


Intr-un sfarsit, stiu ca numarul nu e relevant … am lasat votul deschis si pentru alte voturi. E totusi interesant modul cum vad unii “nofollow”.


Voi reveni cu alte date in timp, atat pentru acest sondaj cat si pentru restul.


Da ?i înca 2 concluzii care se pot din cifrele astea: mul?i cititori ai seo-romania sunt blogg-eri ?i jumatate din responden?i nu accepta sa dea link-uri… din varii-motive. Protect that awesome PR! :P


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu