luni, 24 ianuarie 2011

Economia României, mai libera decât cea a Frantei

analiza-economica

Economia României este libera în proportie de 64,7, ceea ce o plaseaza pe locul 63 din 183 de state în clasamentul celor mai libere economii din lume, potrivit concluziilor unui raport dat publicitatii miercuri de Heritage Foundation, o reputata organizatie de analiza economica din Washington, citata de Agerpres.

Potrivit Index of Economic Freedom pe 2011, scorul României s-a îmbunatatit cu 0,5 comparativ cu editia precedenta. Desi este depasita de tari precum Bulgaria, locul 60, Ungaria, locul 51, Slovacia, locul 37, si Cehia, locul 28, România se situeaza totusi în fata Frantei, locul 64, Slovenia, locul 66, Turcia, locul 67, Polonia, locul 68, si Portugalia, locul 69. Astfel, România se claseaza pe locul 27 din cele 43 de state din regiunea Europei, iar scorul sau total este mai mare decât media globala.

Si în acest an Hong Kong se situeaza pe prima pozitie, pentru al 17-lea an consecutiv, cu un scor de 89,7, mult peste media globala de 59,7. Urmeaza în ordine, Singapore, Australia, Noua Zeelanda, Elvetia, Canada, Irlanda, Danemarca, SUA si Bahrein. Pe ultimele locuri ale clasamentului se situeaza Coreea de Nord, locul 179, cu un scor de 1,0, în timp ce Afganistanul, Irakul, Liechtenstein si Sudanul nu au primit un calificativ.

La elaborarea acestui clasament, Heritage Foundation a luat în calcul o lista de 10 criterii precum interventia statului în economie, dreptul de proprietate, politica fiscala, gradul de coruptie, libertatea muncii.

joi, 20 ianuarie 2011

Oboseala cronica acuta


Sindromul de oboseala cronica are cauze diverse si este diagnosticat in functie de cel putin 4 simptome dintre cele catalogate de medici (oboseala extrema, dificultati de concentrare, pierderi de memorie, dureri musculare, articulare si cefalee, ganglioni usor mariti, somn neodihnitor). Oboseala cronica poate fi stabilita doar de medic, dupa un control amanuntit, mai ales ca boala are manifestari specifice de la un pacient la altul. Dupa un tratament personalizat, stabilit de medicul curant, este important ca sa se aplice ulterior un tratament de intretinere, pentru atenuarea efectelor oboselii cronice.

Tonus slab
Un tonus slab (hipotonie) la nivelul musculaturii este o manifestare a diferitelor boli si tulburari ale nervului motor din creier care controleaza forta musculara. Tonusul slab se recunoaste usor inca din copilarie, dar diagnosticarea poate fi adesea dificila. Efectele pe termen lung se concretizeaza in slabiciune musculara. Tratamentul, in cele mai multe dintre cazuri, se face prin terapie fizica sau ocupationala, sub recomandarea medicului. O persoana cu tonus slab are nevoie de supraveghere adecvata si solutii de tratament pe termen lung.

Imbatranirea pielii
Colagenul si elastina sunt cele doua componente importante care se gasesc in structura dermei si care duc la imbatranirea pielii odata cu trecerea anilor. Oxidarea poate provoca pete de imbatranire a pielii. Totodata, razele ultraviolete imbatranesc derma, iar alte cauze pot fi: alimentatie deficitara, deshidratare, factori ereditari, poluarea, umiditatea scazuta, modul in care va ingrijiti pielea zilnic si chiar stresul de zi cu zi. Exista remedii la indemana pentru a reda pielii din elasticitate si pentru a preintampina imbatranirea. Consultarea unui specialist permite gasirea unui tratament personalizat, in functie de tipul de piele.

Miros neplacut
Mirosul neplacut al corpului poate fi o consecinta a igienei deficitarea, dar si a unor boli digestive, afectiuni ale ficatului, diabet sau infectii. Mirosul neplacut se mai poate manifesta din cauza unei intense activitati bacteriale a glandelor sudoripare sau a unui deficit de minerale. Exista persoana care prezinta miros neplacut din cauza unui dezechilibru care afecteaza bacteriile din sistemul digestiv. In functie de cauzele depistate si partile organismului unde apare mirosul, tratamentele pot fi diverse. Consultul la un medic specialist este necesar, mai ales cand mirosul neplacut va afecteaza viata sociala.

Dureri musculare
Durerile musculare sunt frecvente si implica adesea si disconfort la nivelul ligamentelor, al oaselor, tendoanelor sau chiar la nivelul organelor interne. Cauzele unor dureri musculare pot fi diverse, de la suprasolicitare fizica a zonei dureroase pana la boli precum lupus sau fibromialgia (inflamarea muschilor). Durerile musculare pot aparea si ca efect secundar al unor medicamente. In conditiile in care durerile musculare persista, chiar daca s-a evitat efortul, un control medical este necesar. Organismul reactioneaza divers, iar asemenea dureri pot ascunde boli grave.

Balonarea este cauzata de o anumita afectiune sau este o consecinta a unui stil alimentar dezordonat. Daca senzatia de balonare este repetitiva, in ciuda regimului alimentar optim, este important sa va adresezi unui medic specialist pentru a depista daca exista probleme digestive si cum pot fi tratate. Balonarea se manifesta prin gaze in exces in tubul digestiv, in special in stomac si intestine. In cazuri de balonare persistenta, este recomandata o detoxifiere de 2-3 ori pe an, necesitate prezenta in special dupa varsta de 35 de ani, cand problemele digestive devin mai frecvente.

Diminuarea memoriei
Diminuarea memoriei poate fi un efect al diverselor boli cardiovasculare - reducerea aportului de sange la creier, boli degenerative (Parkinson, Alzheimer) sau aspecte emotionale care duc la spasme ale vaselor de sange cerebrale si scaderea irigarii cu sange a creierului. O alta cauza de diminuarea memoriei este deficienta de vitaminele B6 si B1. Mai mult, deficitul de magneziu poate conduce la slabirea memoriei. Medicul va poate prescrie, in acest caz, o cura cu vitamine apartinand grupului B, iar ameliorarile vor fi vizibile. Stresul cauzat de zgomote excesive este un alt element care sta la baza diminuarii memoriei.

Daca intampinati una dintre aceste probleme contactati-ne : www.Puremed.ro

luni, 17 ianuarie 2011

Portretul robot al unui parior de succes

Portretul robot al unui parior de succes la pariuri sportive :
1. Se specializeaza pe un anumit sport sau cel mult 2.
2. Se specializeaza pe un anumit campionat sau cel mult 3 (sau asupra unui numar de echipe pe care le urmareste constant).
3. Are conturi la mai multe agentii si cauta cea mai buna cota pentru ce vrea el sa parieze.
4. Isi propune un obiectiv, un punct terminus dupa care isi retrage o parte din castig, isi propune urmatorul obiectiv s.a.m.d. deoarece stie ca banii care apar in dreapta sus sub username sunt ai lui doar cand ii are in mana.
5. Studiaza meciurile, se informeaza din cat mai multe surse, obligatoriu diferite dar nu se lasa influentat de nimeni.
6. Nu preia biletul zilei facut de altcineva pentru el.
6. Are rabdare sa-i apara ceva in catare chiar daca nu pariaza o perioada lunga de timp.
7. Nu pariaza pe tampenii care nu pot fi prezise nici de cei care participa direct la respectivul eveniment.
8. Intodeauna isi apreciaza sansele inainte si pariaza in consecinta. Stie ca nu exista eveniment 100% sigur.
9. Nu pariaza pe favoriti decat ocazional deoarece stie ca rareori va primi un pret corect. Deci nu include in biletul zilei personal meciuri cu favoriti.
10. Nu pariaza decat pe meciuri cu miza deoarece stie ca meciurile fara miza sunt o loterie.
11. Nu se sperie de cotele mari puse de bookies. Pentru el cotele sunt doar niste coeficienti cu care isi inmulteste miza sa calculeze posibilul castig.
12. Pariaza dupa ca are la indemana si informatii de ultima ora si pariaza numai dupa ce este convins ca nici una din datele problemei nu se poate schimba.
13. In nici un caz nu neglijeaza feeling-ul.Nu pariaza daca simte cea mai mica indoiala deoarece experienta acumulata ii permite ‘sa simta’ pericolul, dar nici nu pariaza numai ‘cu sufletul’ mai ales cand sunt implicate echipele preferate.
14. Are puterea sa nu se arunce in prapastie o data cu ‘turma’ si se mai gandeste odata inainte de a paria.
15. Nu pariaza castigul proaspat obtinut gandindu-se ca oricum nu sunt banii lui.
16. Nu pariaza mai mult imediat dupa un mare esec deoarece stie ca poate intra intr-o spirala spre dezastru. Este de principiul ?supravietuieste astazi ca sa poti lupta maine?
17. Inainte de a paria se gandeste cum se va simti fara miza pe care are de gand s-o parieze si daca se va simti bine pariaza daca ii vine cu lesin scade miza.
18. Foloseste un sistem de moneymanagement potrivit buzunarului lui.
19. Se hotaraste care sunt cotele “corecte” pentru acel meci si apoi alege cota care ofera valoare, sau, daca nu o gaseste, spune “pas”.
20. Nu pariaza niciodata presat de timp, aloca timp suficient studiului si pariurilor deoarece poate considera pariul un al doilea job, pe care il face din placere.
21. Biletul zilei este pregatit cu cel putin 2-3 zile inainte pentru a-si asigura timp de documentare si a-si maximiza sansele de castig combinat.

miercuri, 12 ianuarie 2011

Pensiunea Arena ****- Cazare cluj

Pensiunea Arena este situata în Cluj-Napoca, într-o zona centrala, dar, în acelasi timp, ferita de traficul intens al orasului, si în proximitatea Parcului Central. Aceste lucruri o fac locul ideal atât pentru servicii de cazare cluj cât si pentru cele de restaurant.

Fara a avea pretentia de produs exclusivist, pensiunea Arena ofera un lux accesibil, un mediu functional într-un decor impecabil, clasic si modern totodata. Un lux înteles în alt fel decât pâna acum, mai accesibil, mai firesc. Clientul nostru nu plateste în plus pentru conditiile impecabile, deoarece acestea reprezinta un cadru de la sine înteles.

Arena reprezinta o reinterpretare moderna a clasicului si a elementelor antice grecesti, care îsi regasesc expresivitatea într-o forma adesea futurista. Totusi, efectul nu este deloc cel de muzeu, ci, mai degraba, de spatiu ultramodern, în care un ochi atent identifica urme ale trecutului, acest edificiu fiind atestat in anul 1900 si renovat în 2010.

Un spatiu creat cu inteligenta, prin valorificarea oricarui element de decor. Pe scurt, un refugiu, un loc intim în care clientul poate evada, paradoxal, chiar în mijlocul orasului, un loc care se poate reinterpreta în functie de nevoie: relaxare sau, din contra, atmosfera de office.

luni, 10 ianuarie 2011

Bocconcini de iepure-mancare specific italiana

bocconcini_cu_iepure

Timp de preparare: 30 min.

Durata prepararii: 30 min Marinare : 24 h Portii: 4-6 persoane

Ingrediente: un iepure de casade 1,5 kg dezosat, o portocala, 10 frunze salvie, 3 linguride ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente pentru sos: 6 hasme, 3 linguri de ulei de masline, 30 g unt, o lingura de capere in otet, 2 linguri de masline, o lingura de concentrat de vitel, 100 ml de vin alb, otet de Xerex.

Ingrediente mamaliga: 250 g malai, 3 tablete supa de pasare, 100 ml ulei de masline, 50 g unt si 2 lingurite de sare fina.

Mod de preparare: In ajun , taiati carnea de iepure in bucatele mici. Puneti-le intr-un castron cu salvia, uleiul, coaja si zeama de portocala. Sarati, piparati, acoperiti cu hartie si lasati sa se macereze 24 ore, la rece.

A doua zi, curatati si taiati fin hasmele, apoi rumeniti-le in uleiul cu unt. Adaugati caperele, maslinele, concentratul de vitel, vinul, putin otet de Xerex si 100 ml de apa.

Pregatiti mamaliga: puneti 1 l de apa la fiert si, cand da in clocot, adaugati tabletele, uleiul, untul si sarea, turnati malaiul in ploaie, lasati sa fiarba 10 minute, amestecand continuu.

Scurgeti bucatelele de iepure si perpeliti-le la foc iute 5-10 minute; in interior, carnea trebuie sa ramana usor rozalie. Serviti mamaliga cu carnea de iepure, acoperite cu sosul de capere.

La final puteti bate 100 ml de smantana lichida cu putina nucsoara, punand apoi o lingura pe carnea de iepure.

Aceasta reteta este specifica Italiei si este destul de rara. Sper sa va faca placere sa o gatiti si serviti si sa ne spuneti si noua cum a fost!
Promitem sa mai aducem specialitati din mancarurile italiene.

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Online Branding Monitor

Venim in intampinarea dumneavoastra cu un serviciu UNIC in Romania!

Cu totii suntem constienti de ceea ce inseamna Google, in desfasurarea afacerilor noastre. Cu totii ne dorim ca motorul de cautare Google, sa ne placa si sa ne plaseze pe primele pozitii de cautare organica pe cuvintele alese de noi. Aceasta situatie poate duce la dublarea, triplarea sau chiar insutirea cifrei de afaceri. Pentru aceasta avem serviciul de pozitionare in Google.

Ceea ce inseamna Online Branding Monitor este intr-adevar ceva unic. O sa incerc sa va explic ideea si sper sa reusesc sa ma fac bine inteles. Intr-un alt articol vom prezenta ‘le piece de resistance’ numit Online Branding Self Control. Nu cred ca nu v-ati pus niciodata problema ce ar fi daca cineva ar posta pe internet absolut orice despre firma dumneavoastra sau despre dumneavoastra personal.: ca va plac jocurile de noroc, ca aveti amanta, ca furati bani, sau cate si mai cate.

Va fi foarte greu sa opriti sau stopati aceste lucruri , adevarate sau nu . Dar totusi cum ar fi daca pe prima pagina a cautarilor organice de la Google pe numele dumneavoastra sau al brandului dumneavoastra ar aparea numai ce doriti dumneavoastra , adica exact acele informatii pe care le doriti dumneavoastra si pe care le puteti modifica dupa bunul plac?

Pana acum era doar un vis, dar acum exista ONLINE BRANDING SELF CONTROL( il vom detalia intr-un articol separat), unicul serviciu de acest gen din Romania.

Dar acum sa revenim la Online Branding Monitor.

Cred ca in acesta nebunie informationala care este internetul ar fi placut sa stii in fiecare moment ce si unde se scrie despre brandul tau, numele tau si domeniul tau de activitate. Sa afli tot ce se intampla pe net despre ele. E important sa stii in timp real pentru a putea lua pozitie sau a contracara lucrurile neplacute, precum si a profita de lucrurile bune care se scriu la momentul oportun.

Pe scurt, acest serviciu va propune o monitorizare in timp real a tot ceea ce se scrie pe internet despre numele, brandul sau firma dumneavoastra, precum si domeniul de activitate vizat.

Aceasta monitorizare se face in timp real, odata cu indexarea paginii respective de catre motorul de cautare Google, fara de care acest serviciu ar fi imposibil.

Se va genera un email cu linkul siteului respectiv unde apare nominalizarea brandului sau numelui dumneavoastra, pentru a putea citi continutul in timp real.

Noi am gandit acest serviciu sub forma de abonament lunar in functie de mai multi indicatori:

Tipuri de abonament:

1. Instant: Semnalare imediata aparitie 24/24 ore, 7/7 zile : 20 euro + tva/luna

2. Weekly: Semnalare saptamanala aparitie nume/brand : 15 euro + TVA/luna

3.Monthly: Semnalare lunara aparitii nume/brand : 10 euro + TVA/luna

Se poate opta si pentru serviciu Alerta SMS instant care are doua variante si completeaza toate abonamentele de baza descrise mai sus sau poate functiona separat:

1.Instant SMS Crisis: se vor trimite sms la un numar de mobil furnizat de dumneavoastra., doar in situatiile critice , atunci cand postarea respectiva lezeaza imaginea dumneavoastra sau a brandului dumneavoastra : 25 euro + TVA/luna ., pentru abonamet de sine statator sau 10 euro + TVA/luna pentru completarea serviciilor de mai sus.

2. Instant SMS All: se vor trimite sms-uri cu toate aparitiile legate de brandul dumneavoastra : 40 euro + TVA/luna , de sine statator sau 20 euro + TVA/luna ca si completare la un abonament standard.